Zelfgemaakte Blinde Vinken met Gestoofde Uien

Ingrediënten: 2 sjalotjes, salie, peterselie, 200 gram gehakt, zout, peper, 4 plakjes rosbief, 2 uien, 2 rode uien, tijm, 1/3 flesje bruin bier, 100 ml bouillon, 1 laurierblaadje,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde sjalot met salie en peterselie naar smaak tot de sjalot zacht is. Laat de sjalot afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 200 gram gehakt met het sjalotmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in twee porties. Maak er rolletjes van. Omwikkel de gehaktrolletjes elk met 2 plakjes rosbief. Bak de blinde vinken rondom bruin hete boter. Haal de blinde vinken uit de pan en houd apart. Bak in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden uien, 2 in ringen gesneden rode uien en 1 gesnipperde sjalot met wat tijm tot de uien zacht zijn. Voeg 1/3 flesje bruin bier en 100 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook. Leg de blinde vinken terug in de pan. Voeg 1 laurierblaadje toe. Zet de pan ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *