Hier kom ik echt zo vaak langs, heb er zelfs ooit een keer gestemd maar gegeten had ik hier nooit. Tot op heden. Samen met Susanne ben ik hier gaan eten, om te vieren dat ze een nieuwe baan had. Gezellig. We hadden van te voren gekozen voor het zes gangen diner. Het was dus een verrassing wat we kregen. Na de amuse een ‘grote mensen lolly’ een wrap met zalm en saffraanmayonaise volgde de eerste gang. Dit was zwaardvis ‘tartare’ met een coquille en wasabinootjes.
Vervolgens kregen we als tweede gang een pompoensoepje met een bitterbal van geitenkaas gepaneerd in panko.
De derde gang was een op de huid gebakken kabeljauwfilet met een bloemkoolcrème en een mousseline langoustine (een Noorse rivierkreeft)
De vierde gang was een kalflende 28 dagen gerijpt aan het bot en kalfswang met erbij een pastinaakcrème, aardappelcrème en een Parmezaankoekje, erbij spruitjes en haricot verts.
De vijfde gang was een kaasbordje met onder andere Hollandse blauwaderkaas en Reblochon kaas.
Het dessert, de laatste, zesde gang was een witte chocolademousse met ananas in een champagnesabayon.
De zes gangen die we kregen waren echt een verrassing, we wisten niet wat we kregen. Dat betekent voor mij wel nieuwe smaken, want echt spruitjes en pastinaak heb ik nooit gegeten, tot op heden dan en eigenlijk was het lekker. Ook krijg je natuurlijk dingen die je zelf misschien niet had gekozen op de kaart, daarom is zo’n verrassingsmenu leuk om eens te proberen. In ieder geval hebben we heerlijk gesmuld en was het erg gezellig. Voor je het weet is het al weer laat! De Vendel is zeker een aanrader.
Restaurant De Vendel (gesloten)
Vendelseweg 69
3905 LC Veenendaal