Een artikel wat ik ‘onder embargo’ al eerder heb geschreven. Ik mocht het pas dinsdag na 3 uur publiceren. Reden? Deze cake is een onderdeel van Britt haar presentatie en workshop Engels over MasterChef. Daarbij hoort natuurlijk de smaaktest. Zouden haar klasgenoten een aantal ingrediënten kunnen benoemen? Britt heeft uiteraard de cake zelf gemaakt en heeft alle tussenstappen op de foto gezet. Lees en kijk vooral mee hoe deze hartige cake is gemaakt!
Ingrediënten: 2 tomaten, zout, peper, knoflookpoeder, 1 bolletje mozzarella, 8 blaadjes basilicum, 125 ml melk, 2 grote eieren (of 3 medium), 150 gram bloem, 1 zakje gist, 80 ml olie, 100 gram geraspte kaas,
♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Kerf 2 tomaten aan de onderkant in. Dompel 30 seconden in kokend water en vervolgens in koud water. Pel de tomaten en haal het harde stukje er uit.
♥ Snij de tomaat in blokjes. Bak de tomaatblokjes in hete olie. Breng op smaak met zout, peper en een beetje knoflookpoeder.
♥ Haal de tomaten de pan en laat het uitlekken en afkoelen.
♥ Meng in stukjes gesneden mozzarella en fijngesneden basilicum door de afgekoelde tomaat.
♥ Verwarm 125 ml volle melk.
♥ Klop 2 eieren met 150 gram bloem en gist in een keukenmachine door elkaar.
♥ Meng geleidelijk 80 ml olie en de verwarmde melk door het beslag.
♥ Spatel vervolgens 100 gram geraspte kaas en het tomatenmengsel door het beslag.
♥ Roer het tomatenmengsel door het beslag.
♥ Doe het beslag in een licht ingevette cakevorm.
♥ Zet de cakevorm ongeveer 45 minuten in de oven.
♥ Laat de cake goed afkoelen voor je de hartige cake in plakjes snijdt. Eet smakelijk!