Vandaag had ik een jubileumdiner van mijn werk en ook partners waren uitgenodigd, helemaal leuk dus om partners te zien van collega’s, je praat er natuurlijk over en nu gezichten bij namen is helemaal leuk. Michel was er dus ook bij. Eigenlijk had ik geen foto’s willen maken, maar ook mijn collega’s weten van Brutsellog en tja ik moest gewoon foto’s maken. Bij deze! Maar wat hebben Michel en ik gegeten bij Opium?
Als voorgerecht koos ik voor de ‘carpaccio op Oosterse wijze’, carpaccio met gefrituurde kappertjes, mizuna, pijnboompitjes, Parmezaan en een soja-dressing.
Michel was helemaal into eend en nam ‘onze Peking eend’, Peking eend met gestoomde pannenkoekjes, lente-ui, komkommer en hoisinsaus.
Daarna het hoofdgerecht ik koos voor de ossenhaasfilet met gamba in panko en een Oosterse bearnaisesaus.
Michel nam, uiteraard, eend, Sechuaneend om precies te zijn. Dit was een eendenborstfilet met sechuanpeper en een vijgen-rawitsaus.
Het dessert was wel eensgezind voor mij en Michel, beide kozen we voor de ‘chocolade verleiding’, chocoladeparfait, brownie met five-spices en chocolademousse.
Wat ik overigens een beetje apart vond was de gamba bij het vlees. Meerdere collega’s vonden dit gek en hebben het niet opgegeten. Voor de rest was alles lekker en sowieso was het gezellig, pas laat rolden we Utrecht uit! Kortom op naar nog een jubileumdiner.
Restaurant Opium (gesloten)
Voorstraat 80
3512 AT Utrecht