Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 1 ei, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 1 ei en meng dit door de rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.
Babi Pangang
Ingrediënten: 600 gram speklapjes, Faja Lobi red roast pork marinade, 300 ml tomatenketchup, 1 scheutje chilisaus, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker,
Snij 600 gram speklapjes in reepjes. Meng met ongeveer 3 eetlepels Faja Lobi red roast pork marinade. Laat zeker 4 uur staan om te marineren. Meng 300 ml tomatenketchup, 1 scheut chilisaus, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis en 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.
0
Ziet er echt lekker uit! Ik denk dat ik de babi pangang zeker eens ga proberen.
Zeker doen, is makkelijk om te maken en idd erg lekker 🙂
Bedankt voor dit recept, ik heb de ingredienten in huis, dus ik ga van het weekend een poging wagen 🙂
Er staat niet in beschreven hoe je het vlees moet bakken, en moet dat met saus en al of serveer je de saus er op het laatst overheen?
Alvast bedankt!