Op de laatste, hele vakantiedag werden we getrakteerd op een etentje door Celina (en haar ouders), leuk! In Leeuwarden waar we die dag hadden gewinkeld hadden we niets leuks gevonden en eigenlijk was het ook wel een beetje vroeg om te gaan eten toen we klaar waren met winkelen. Al eerder hadden we restaurant-steakhouse De IJsberg in Dokkum gezien en dat leek ons ook wel wat. Heerlijk in het zonnetje hebben we daar lekker gegeten. We kregen eerst een amuse van het huis wat een cherrytomaatje was gevuld met feta en erop een basilicumblaadje.
Vervolgens hebben we als vooraf twee broodplankjes gedeeld. Plankje nummer 1 was het Bonifatiusbrood met kruidenboter en zongedroogde tomatentapenade.
Het tweede broodplankje was ‘Knip ik heb je’, dit waren 3 verschillende mini knip-broodjes met kruidenboter, aïoli en gemarineerde zalm.
Daarna de hoofdgerechten. Britt, Celina en ik waren eensgezind en kozen alle drie voor de ossenhaasspies van de grill omwikkeld met pancetta, geserveerd met saus van milde rosé peper.
Michel koos voor de saté V.O.C. een koloniale varkenshaasspies met authentieke pindasaus en specerijen van overzee.
Daarna de desserts: ik koos voor de choco bonanza, witte chocolademouse, straciatella ijs, slagroom en een muntsaus.
Michel nam de cranberry-cheesecake met een bolletje groene appelijs.
Britt en Celina kozen beide voor de Coupe de IJsherberg: vanille- en mangoijs met verse vruchten, een frambozencoulis en slagroom. We hebben hier heerlijk gegeten, echt een vakantiegevoel zo in het zonnetje op het terras, lekker eten, relaxte sfeer, heerlijk! Goed om te weten is dat de IJsherberg voornamelijk werkt met regionale producten van biologische afkomst.
Restaurant Steakhouse De IJsherberg
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum