Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram risotto, 1 liter kippenbouillon, 250 gram ontbijtspek, 1 prei, 250 gram champignons, 75 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 4
Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 200 gram risotto rijst toe en bak kort mee. Voeg dan geleidelijk 1 liter kippenbouillon toe en blijf af en toe roeren.
Bak in een andere pan 250 gram ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn.
Wanneer de risotto gaar is voeg je de ontbijtspek, prei en champignons samen met 75 gram geraspte kaas toe aan de risotto. Roer even door en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!
0