Chocolademousse, heerlijk! Eigenlijk is het ook best makkelijk om te maken. Vandaag had ik zin om de chocolademousse te maken, als afsluiter van de high tapas. Dit recept is eigenlijk het beproefde chocolademousse recept voor ons. Kortom een aanrader!
Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,
Aantal toetjes: 6
Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram donkere basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in mooie toetjesglazen of bekers. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet daarna van deze chocolademousse! Smul ze!
0