Ingrediënten:noodles, 1 ui, 2 teentjes knoflook, kaneel, ketoembar, nootmuskaat, 1 groene paprika, 3 bosuien, 50 gram pinda’s, 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder, 1 maggiblokje (uit een pakje van 2)
Aantal personen: 3
Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook, kaneel, ketoembar en nootmuskaat. Voeg 1 in reepjes gesneden groene paprika en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak een paar minuten mee. Voeg 50 gram pinda’s en de noodles toe.
Maak een mengsel van 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder en 1 verkruimeld maggiblokje. Zet dit op het vuur en zorg dat het bubbelt.
Schep de saus door de noodles en serveer. Lekker met gefruite uitjes of seroendeng. Eet smakelijk!
0