Ingrediënten: 1 sjalotje, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, scheutje citroensap, zout, 400 gram hamlappen,
Aantal personen: 2
Maak een marinade van 1 fijngesnipperd sjalotje, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, een beetje zout en een klein scheutje citroensap. Snijd 400 gram hamlapjes in blokjes. Marineer de hamlapjes in de marinade voor minstens 1 nacht. Rijg de saté aan stokjes. Grill de saté op een gloeiendhete grill of op de barbecue.
Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,
Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.
Erbij hebben we friet, sla en atjar tjampoer gegeten. Eet smakelijk!
0