Ingrediënten: noodles, 200 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram gehakt, 100 gram shiitakes, 3 bosuien, 125 gram taugé,
Aantal personen: 3
Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een saus van 200 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Roer goed door en laat even staan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 100 gram in plakjes gesneden shii-takes, 2 in ringen gesneden bosuien en 125 gram taugé toe. Bak tot de shii-take zacht zijn. Voeg de saus toe en warm op hoog vuur goed door. Serveer met de noodles. Eet smakelijk!
0