Bij de culiperslunch van afgelopen maandag kreeg ik ook een pakje parmaham. Daar wilde ik wel wat bijzonders meemaken en Britt wilde graag burgers eten. Kortom het werden saltimbocca burgers met Britt’s zelfgemaakte salie-mayonaise.
Saltimbocca Burgers
Ingrediënten: 500 gram gehakt (half-om-half), 1 ei, 5 blaadjes salie, 1 sjalotje, 3/4 gegrilde paprika, paneermeel, 1 ui, 4 Italiaanse bollen, rucola, salie-mayonaise, parmaham,
Aantal burgers: 4
meng 500 gram gehakt (half-om-half) met 1 ei, 5 fijngehakte blaadjes salie, 1 fijngesnipperd sjalotje, 3/4 in stukjes gesneden gegrilde paprika en wat paneermeel. Maak er 4 burgers van. Dek de burgers af met huishoudfolie en zet nog even terug in de koelkast. Bak de burgers gaar in de hete boter samen met 1 in ringen gesneden uien. Snijd de Italiaanse bollen open. Leg er een laagje rucola sla op, vervolgens de hamburgers, daarna een beetje salie-mayonaise, de gebakken ui en plakjes parmaham.
Salie-Mayonaise
Ingrediënten: 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels azijn, 1 ei, zout, peper, 150 ml olie, 3 blaadjes salie, citroensap,
Meng 1 theelepel mosterd met 2 eetlepels azijn, 1 ei en een beet zout en peper tot een geheel. Klop er heel geleidelijk 150 ml olie bij. Voeg 3 fijngehakte salieblaadjes toe. Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat zout en peper. Zet de salie-mayonaise nog even koel.
Eet smakelijk!
0