Ingrediënten: 1 kipfilet, 2 eetlepels olie, 3 teentje knoflook, zout, peper, dille, piment, paprikapoeder, citroensap, 300 ml yoghurt, 1 komkommer, 1 eetlepel azijn, 3 pitabroodjes,
Aantal personen: 2
Marineer 1 in blokjes gesneden kipfilet in een marinade van 2 eetlepels olie, 1 uitgeperst teentje knoflook, een beetje dille, piment en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kip nog even in de koelkast zodat het kan marineren.
De tzatziki maak je door 300 ml yoghurt met 1 eetlepel azijn, een beetje citroensap, zout en peper te mengen met 1 met een kaasschaaf gesneden komkommer. Zet de tzatziki even koud.
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de voorverwarmde oven. Bak de gyros bruin in hete olie. Vul de pitabroodjes met de gyros en de tzatziki. Eet smakelijk!
0