Voor deze nasi keboeli hoefde ik eigenlijk alleen ontbijtspekjes kopen, de rest had ik al ergens in een kast of in de moestuin. Heerlijk!
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe samen met 1 geklutst ei. Warm het geheel al roerend goed door. Erbij saté met pindasaus (gemaakt van pindakaas met kokosmelk). Eet smakelijk!
0