Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel mosterd, peterselie, 1 ei, paneermeel, zout, peper, paprikapoeder, 500 ml gezeefde tomaat, 1 klontje rietsuiker, oregano,

Aantal gehaktballetjes: 15

Meng 500 gram gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 1/2 theelepel mosterd, wat fijngehakte peterselie, 1 ei en paneermeel. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Maak er 15 gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes nog even in de koelkast. Bak daarna de gehaktballletjes bruin in hete boter.

Bak voor de tomatensaus 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg daarna 500 ml gezeefde tomaat, 1 klontje rietsuiker en wat oregano toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *