Deze week eens geen brood in de broodbakmachine maar maakte ik deze ontbijtcake a la Rens Kroes. Niet helemaal zo als zij hem maakt, maar goed genoeg. In ieder geval kon ik nu de havermoutvlokken die ik onlangs kocht in Duitsland eens gaan gebruiken (de koekjes die ik daarvan wilde bakken dat is een langlopend project geworden).
Ingrediënten: 120 gram havermoutvlokken, 4 bananen, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 2 theelepels kaneel,
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een ingevette brownieblik bakpapier. Doe 120 gram havermoutvlokken, 4 bananen, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker en 2 theelepels kaneel in een mengkom. Mix met een staafmixer alles tot een romig geheel. Doe het beslag in het brownieblik. Zet het brownieblik ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de ontbijtcake afkoelen en snijd vervolgens in reepjes (of vierkantjes wat jij leuk vindt). Eet smakelijk!
Niet veel smaak en wat te kleurloos. Ik denk dat je beter overrijpe bananen moet gebruiken en bakken op een iets hogere temperatuur.