Ingrediënten: macaroni, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 750 gram Roma tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 200 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 6
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni tot het bijna beetgaar is. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig zijn. Voeg 750 gram in blokjes gesneden Roma tomaten toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 250 ml kookroom toe. Warm het geheel goed door. Roer de net gekookte macaroni en 150 gram geraspte kaas erdoor. Laat de kaas smelten. Schep alles in een ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0