Ook dit heb ik een avond van te voren gemaakt omdat het natuurlijk even moet stoven en daar heb ik op een maandagavond echt geen tijd voor.
Ingrediënten: 2 uien, 300 gram hacheevlees, 1 blokje runderbouillon, 200 ml water, kaneelstokje, 1 laurierblaadje, 1/2 rode kool, 1 appel
Aantal personen: 4
Bak 2 gesnipperde uien in hete boter tot het glazig is. Voeg 300 gram hacheevlees toe en bak het vlees bruin. Voeg vervolgens 1 verkruimeld bouillonblokje en 200 ml water toe. Doe er een kaneelstokje en 1 laurierblaadje bij. Laat het geheel zeker 1 1/2 uur stoven. Kook ondertussen 1/2 gesneden rode kool tot het gaar is. Voeg toe aan het rundvlees samen met 1 geschilde en in blokjes gesneden appel. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree. Eet smakelijk!
0