Rode Kool Stoofschotel

Ook dit heb ik een avond van te voren gemaakt omdat het natuurlijk even moet stoven en daar heb ik op een maandagavond echt geen tijd voor.

Ingrediënten: 2 uien, 300 gram hacheevlees, 1 blokje runderbouillon, 200 ml water, kaneelstokje, 1 laurierblaadje, 1/2 rode kool, 1 appel

Aantal personen: 4

Bak 2 gesnipperde uien in hete boter tot het glazig is. Voeg 300 gram hacheevlees toe en bak het vlees bruin. Voeg vervolgens 1 verkruimeld bouillonblokje en 200 ml water toe. Doe er een kaneelstokje en 1 laurierblaadje bij. Laat het geheel zeker 1 1/2 uur stoven. Kook ondertussen 1/2 gesneden rode kool tot het gaar is. Voeg toe aan het rundvlees samen met 1 geschilde en in blokjes gesneden appel. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *