Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot worteltjes, 200 gram cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, zout, peper, suiker, ketjap manis,
Britt en Tom hebben vandaag zelf lasagnebladen gemaakt voor de lasagne. Ik heb eigenlijk alleen de saus gemaakt. De rest hebben zij gemaakt, verse lasagnebladen en een bechamelsaus. Daarvan heb ik dus (nog) geen recept.
Aantal personen: 4
Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt bruin en los is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons, 1 uitgelekt potje worteltjes en 200 gram gehalveerde cherrytomaatjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Laat het geheel kort aan de kook komen. Breng op smaak met zout, peper, suiker en een beetje ketjap manis. Laat de saus nog even pruttelen op laag vuur.
0
Bechamelsaus…
Ingrediënten:
50 g boter
60 g bloem
500 ml volle melk
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dank je wel! Volgens mij hebben Britt en Tom het ook zo gedaan en dan ook nog met een beetje nootmuskaat.