We zijn consequent, vorig jaren aten we al bij Reyna Bê op mijn verjaardag en nu Michel jarig is zijn we hier weer gaan eten. Deze keer was Britt er ook bij en als echte bloggers hebben Britt en ik van zo’n beetje alles wat op tafel kwam een foto gemaakt. We hebben tapas gegeten dus er kwam veel op tafel! Als vooraf kregen we dit Libanese brood op tafel en vooral de walnoot-honing dip was erg lekker. Daarna zijn we begonnen met de wereldse tapas te bestellen. Dit hebben we zo’n beetje gegeten en gedeeld met elkaar. Behalve de carpaccio en de yakitori sticks staat echt alles op foto!
Het eerste wat ik koos naast de mini-carpaccio was de Nachos con Queso 4 Picado: nachos uit de oven met maïs, jalapeno peper, jonge kaas, chilisaus en crème fraîche.
Michel nam de Grand Pifello: bovenbil biefstuk ovenschotel met romatomaten, mozzarella en tomaten-pestosaus. Britt nam ook nog de Argentina Rechado: dun gedroogd rundvlees met meloen.
In deze ronde niet op de foto de mini carpaccio’s van Britt en mij en de Tappa Japans Tori van Michel.
Ik begon met de Libanese Kofta: gehaktballetjes met ui, kaneel, rode peper, verse groene kruiden en tomatensaus.
Ook nam ik de Wrap van India: gebakken kippendijreepjes met basilicum, tomaat, knoflook, paprika en Indiaase tomatensaus. Britt nam de Iraanse Shirazi Salade: gesneden salade van tomaten, komkommer, peper, ui en peterselie met een citroen-olijfolie dressing.
Ook nam Britt de Hagican Banir: krokant gebakken Armeense fetakaas met honing geserveerd. Michel nam de Beef Teriyaki: gewokte malse ossenhaasreepjes met noodles en teriyaki saus.
Ook nam Michel de Loempia (Indonesian): loempia gevuld met gebakken groenten en rumaroma. Britt had ook nog een bolletje Trots op Beiroet: Libanese dip van gepofte aubergine, courgette, paprika, tomatenpuree met knoflook en verse groene kruiden.
Bij de derde ronde koos ik voor de Champignons Rellenos: champignons gevuld met jonge kaas en groene pesto uit de oven en voor de Tappa Japans Tori: kippendijenfilet met teriyakisaus, vers geraspte gember, geroosterde sesamzaadjes en bosui.
Michel nam de Fajitas: vleesgerecht op zijn Mexicaans van fijngesneden reepjes biefstuk, ui, paprika en crème fraîche. Niet op de foto van Michel de Yakitori: Japanse kipspiesjes uit de oven. Britt bestelde de Tzatziki: een traditioneel Grieks gerecht van yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden.
Britt bestelde daarnaast ook de Draak Gamba’s St. Etienne: gepaneerde en gefrituurde vlinder gamba’s met Franse arogan-knoflooksaus en de La Goût de la Mer: gerookte zalmrolletjes met saffraanrisotto, fijngesneden champignons en rozijnen. Bij elke gang werd overigens steeds Turks brood geserveerd.
De desserts konden we natuurlijk niet laten staan. Zelf koos ik voor de Angeles de Sant Pau: Braziliaans dessert, verschillende gerechten op basis van chocolade.
Michel nam de Gekarameliseerde Bananenpudding: bananen gekarameliseerd in bruine suiker, boter en kaneel met bananenijs.
Britt nam de Chocolade Tiramisu: lange vingers, sterke koffie, Tia Maria, eieren, suiker, mascarpone, slagroom en pure chocolade.
Zoals je ziet hebben we veel tapas gegeten en vooral ook gedeeld want dat hoort toch. De bediening was vlot en vriendelijk en de gerechtjes kwamen snel aan tafel. Kortom een leuke en vooral lekkere verjaardag gevierd.
Reyna Bê (gesloten)
Verlaat 33
3901 RE Veenendaal
hallo anja, een vraagje: wat is arogan? ik kan dat nergens op google vinden.
Zo stond het op de kaart, maar daar stonden wel meer spelfouten in 🙂 . Ik denk dat ze bedoelen Tarragon, wat in het Nederlands dus weer dragon betekend en dat daar ook weer de naam van het gerecht vandaan komt ‘Draken gamba’s St. Etienne’ … (Dragon in natuurlijk een Draak als je het zou lezen op z’n Engels).
oke, dat vermoedde ik al.
bedankt