Gewoon omdat ik geen zin had om te koken en omdat het kan en omdat het bijna Valentijnsdag is en omdat het gewoon lekker is om lekker te eten en gewoon geen afwas te hebben. Genoeg reden om eens uit eten te gaan. Na zoeken kwamen via internet eetcafé t Witte Paard tegen, waar je allerlei kleine gerechtjes kan bestellen en zo meer dingen kan uitproberen. Leuk concept! We namen sowieso allebei een voorgerecht, 2 kleine hoofdgerechtjes en een kleine toetje. Dit namen we allemaal:
Als voorgerecht koos ik voor de gerookte zalm met groene kruidenolie, palingmousse en krokante wonton.
Michel nam de carpaccio van rundvlees met truffeldressing, rucola, Parmezaan en pijnboompitten
Vervolgens kwam het eerste hoofdgerecht. Voor mij was dat een lamscurry met sereh, kokos, koriander en basmati rijst.
Voor Michel een tournedos met rode portsaus en groentegratin
Het tweede hoofdgerechtje was voor mij de varkenshaas met een spitskoolstampotje, grove mosterdsaus en Parmaham.
Michel koos voor het speenvarken koteletje met lamsoor, appelstroop en Granny Smith. We konden er nog bijgerechten zoals friet en salade bij bestellen, maar dat hebben we niet gedaan omdat bij de gerechten al genoeg lekkers zat.
Een toetje mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik koos voor de kaneelparfait met chocolade raster en karamelsaus (alleen heb geen karamelsaus geproefd).
Michel had een brownie met witte chocolade ijs.
Beide hebben we heerlijk gegeten van deze kleine gerechten, leuk concept!
Eetcafé ‘t Witte Paard (gesloten)
J.G. Sandbrinkstraat 3
3901 EW Veenendaal