Gehaktballen in Belgische Biersaus

Gehaktballen goed kruiden, ik vind dat zo moeilijk, daarentegen een saus maken dat lukt me wel. Voor de gehaktballen ging ik dus voor het gemak en voor de saus ging ik wat meer aan de slag.

Ingrediënten: 300 gram gehakt, 1/2 zakje gehaktkruiden met ui, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 1 flesje Belgisch bier, 200 ml water, 1 eetlepel appelstroop, zout, peper,

Aantal personen: 2

Meng 300 gram gehakt met 1/2 zakje gehaktkruiden. Maak er 4 kleine gehaktballen van. Leg de gehaktballen nog even in de koelkast (ik maakte ze een avond van te voren). Bak de gehaktballen rondom bruin in hete boter. Bak ondertussen in een andere pan 1 gesnipperde rode ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de rode ui zacht is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens al roerende geleidelijk 1 flesje Belgisch bier en daarna 200 ml water toe. Roer goed zodat er geen klontjes in komen. Voeg 1 eetlepel appelstroop toe. Laat de appelstroop smelten in de biersaus. Breng op smaak met zout en peper. Doe de saus bij de gehaktballen en laat het 30 minuten op laag vuur zachtjes stoven. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *