Schande, het was eigenlijk al veel te lang geleden dat ik vegetarisch kookte. Tijd om een oud recept weer naar boven te halen (en wat zelfs een kookboek, vis en veg heeft gehaald). Beetje aanpassen, want tja recept lezen ik…
Ingrediënten: 2 portobello’s, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 2 tomaten, 250 ml gezeefde tomaat, zout, peper, pesto, mozzarella,
Aantal personen: 2
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak 2 portobello’s een paar minuten aan beide zijden in boter. Leg de portobello’s in een ovenschaal. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden tomaat toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 250 ml gezeefde tomaat toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus even pruttelen. Besmeer ondertussen de portobello’s met pesto. Doe de saus bij de portobello’s in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de portobello’s. Zet de ovenschaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er spaghetti bij gegeten. Eet smakelijk!
0