Vandaag ben ik uit eten geweest met mijn ex-collega Susanne, dat was namelijk al weer veel te lang geleden. We zijn naar Kiyoshi geweest, waar we beiden nog niet zijn geweest. Het systeem kende ik al wel, vijf rondes en per ronde mag je vijf gerechten per persoon bestellen. Dat is eigenlijk best veel dus we zijn begonnen met een ronde van drie gerechten per persoon. Wat kwam er zoal op tafel bij ons?
We begonnen met de wakatori teriyaki, gebakken kipfilet en een oshi sake (box zalm sushi)
Op tafel kwam ook een tilapia sushi en een chashu ramen, een bamisoep met varkensvlees. Niet op de foto een gyoza ramen, bamisoep met Japanse vleespasteitjes en shitake yaki, gebakken champignons.
In de tweede ronde kwam op tafel de kamu teppanyaki, gebakken eendenborst.
Ook twee soorten sushi: de california maki, sushirol met krab en avocado en tori maki, sushirol met gebakken kipfilet. Ook kwam er gyu niku teppan, gebakken ossenhaas.
Deze gerechten wilde ik ook wel proberen omdat ik het pas had gemaakt, namelijk de tori katsu, gepaneerde en gefrituurde kipfilet (wat ik maakte met varkensfilet) en de korokke, gefrituurde aardappelkoekjes. Die laatste was zeker weer anders gemaakt dan de mijne.
De derde ronde begon met chashu: gestoofde varkensrollade.
Verder op tafel: gyoza, Japanse vleesrolletjes en de sake teriyaki, gebakken zalm.
Nano maki, mini loempia’s en volgens mij de tori moma teppan. Niet op de foto de gyu tataki maki, carpaccio sushi en nog een sushi waar ik de naam van ben vergeten. Vierde en laatste ronde: gebakken kippendijfilet.
Ook op tafel: yasai kakiage, gebakken groenten in tempura en de sakana Teppanyaki, gebakken witvis. Niet op de foto de wakatori teriyaki en de kinoko nikuzumu (geparneerde, gebakken champignons) en de shitake teriyaki want die waren ze vergeten.
Plek voor een toetje was er nog net. Dat werd een bijzonder bolletje ijs: zwarte sesam ijs. Vreemde smaak, maar wel lekker. In ieder geval beide hebben we heerlijk gegeten
Kiyoshi
Kees Stipplein 3
3901 TP Veenendaal