Ingrediënten: spaghetti, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 flinke teen knoflook, 1 theelepel sambal, 50 gram salami, 500 gram tomaten, scheut tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, zout, peper, basilicum,
Aantal personen: 2
Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete wok. Schep het uit de pan en houdt de ontbijtspek apart. Haal het overtollige vet uit de pan. Doe nieuwe boter in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 50 gram in blokjes gesneden salami toe en bak even mee. Voeg vervolgens 500 gram in blokjes gesneden tomaten, een flinke scheut tomatenketchup en 1 eetlepel chilisaus toe. Laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de spaghetti en wat basilicum. Eet smakelijk!
0