Deze pizzaatjes op een pita zijn makkelijk om te maken en handig om wat restjes op te maken. Die paar overgebleven pitabroodjes, die paar deelblokjes spinazie, dat beetje geraspte kaas…
Ingrediënten: 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels chilisaus, ketjap manis, knoflookpoeder, pitabroodjes, deelblokjes spinazie a la crème, 1 ui, plakjes katenspek, 1 tomaat, geraspte kaas,
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng voor de tomatensaus een blikje tomatenpuree met 2 eetlepels chilisaus, een beetje ketjap manis en knoflookpoeder naar smaak. Snijd de pitabroodjes in helften. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de ‘snijkant’ met de tomatensaus. Verdeel vervolgens de ontdooide blokjes spinazie er over, daarna de ui en in reepjes gesneden plakjes katenspek. Leg op elke ‘pizzapita’ een plakje tomaat. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de bakplaat met de ‘pizzapita’s’ ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0