Ingrediënten: rijst, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, gemberpoeder, ketoembar, 1 rode paprika, 1 prei, 1 appel, 2 bananen, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1/2 bouillonblokje,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal kort in hete boter (of olie). Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet met gemberpoeder en ketoembar naar smaak toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 gesneden rode paprika en 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens 1 geschilde en in blokjes gesneden appel, 2 in plakjes gesneden bananen, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop en 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe. Warm het geheel even goed door. Serveer met de rijst en eventueel met gefruite uitjes. Eet smakelijk!
0