Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 ei, 1 eetlepel ketjap manis,
Aantal personen: 4
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Roer 1 geklutst ei door de afgekoelde rijst. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en bak tot de kruiden goed ruiken. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg de afgekoelde rijst toe. Roerbak op hoog vuur tot de nasi goed warm is. Voeg eventueel naar smaak nog 1 eetlepel ketjap manis toe.
0