Ingrediënten: rijst, 1 ei, 1 eetlepel sojasaus, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1/2 prei,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Roer er 1 geklutst ei en 1 eetlepel sojasaus door. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe, roer even door. Voeg 1/2 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe. Warm het geheel al roerend goed door. Erbij nog wat Koreaanse balletjes van gisteren. Eet smakelijk!
0