Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 maggiblokjes, knoflookpoeder, uienpoeder, kardemom, nootmuskaat, 1 ei, paneermeel, curry, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 250 ml water, 2 eetlepels appelstroop, rozijnen,
Aantal gehaktballen: 5
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 verkruimeld maggiblokje, knoflookpoeder, uienpoeder, kardemom, nootmuskaat, 1 ei en paneermeel. Maak er 5 gehaktballen van. Leg de gehaktballen in de ovenschaal. Smeer de gehaktballen in met een beetje currysaus. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ondertussen 1 fijngesnipperde ui tot het goudbruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn en 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml water toe (blijf goed roeren). Verkruimel er 1 maggiblokje boven. Voeg 2 eetlepels appelstroop en wat rozijnen toe. Laat de appelstroop smelten. Serveer de saus met de gehaktballen. Eet smakelijk!
0