Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei,
Aantal personen: 3
Kook de rijst gaar in kokend water. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Roerbak even mee. Roer ondertussen 1 geklutst eitje door de rijst. Voeg de rijst toe aan de ui, prei en spek. Bak op hoog vuur tot de rijst goed warm en gebakken is.
Saté
Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, uienpoeder, Chinese vijfkruidenpoeder, 500 gram varkenslapjes,
Maak een marinade van 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 uitgeperst stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, uienpoeder en Chinese vijfkruidenpoeder. Meng hierin 500 gram in blokjes gesneden varkenslapjes voor minstens 2 uur. Bak de saté op hoog vuur klaar.
Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,
Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.
0