Okonomiyaki (Japanse Hartige Pannenkoek)
Okonomiyaki
Ingrediënten: 2 eieren, 100 gram bloem, 160 ml dashi (Japanse bouillon), 1 zakje bakpoeder, 300 gram witte kool, 2 bosuitjes, 2 eetlepels gefruite uitjes, 100 gram cervelaat,

Aantal personen: 3

Meng 100 gram bloem met 2 eieren en 160 ml dashi. Klop tot een glad beslag. Roer er 1 zakje bakpoeder door. Voeg vervolgens 300 gram fijngesneden witte kool, 2 in ringen gesneden bosuien, 2 eetlepels gefruite uitjes en 100 gram in kleine stukjes gesneden cervelaat toe aan het beslag. Schep het beslag in een hete koekenpan met wat boter. Bak de pannenkoek ongeveer 10 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Serveer de Okonomiyaki met de Okonomiyaki saus (recept staat hieronder). Eet smakelijk!

Okonomiyaki Saus
Ingrediënten: 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worchestersaus, 6 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels donkere basterdsuiker,

Meng 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worchestersaus, 6 eetlepels mirin, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels basterdsuiker. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de saus iets indikken.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *