Japans Hartig Pannenkoekje: Okonomiyaki
Okonomiyaki
Ingrediënten: 2 eieren, 100 gram bloem, 160 ml bouillon, 1 zakje bakpoeder, 350 gram witte kool, 2 bosuitjes, 2 eetlepels gefruite uitjes, 100 gram cervelaat,

Aantal personen: 3

Meng 100 gram bloem met 2 eieren en 160 ml bouillon. Klop tot een glad beslag. Roer er 1 zakje bakpoeder door. Voeg vervolgens 350 gram fijngesneden witte kool, 2 in ringen gesneden bosuien, 2 eetlepels gefruite uitjes en 100 gram in kleine stukjes gesneden cervelaat toe aan het beslag. Schep het beslag, een groenten-opscheplepel per pannenkoekje, in een hete koekenpan met wat boter. Bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Serveer de Okonomiyaki met de Okonomiyaki saus (recept staat hieronder). Eet smakelijk!

Okonomiyaki Saus
Ingrediënten: 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worchestersaus, 6 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn), 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels donkere basterdsuiker,

Meng 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worchestersaus, 6 eetlepels mirin, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels basterdsuiker. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de saus iets indikken.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *