Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 275 gram gehakt, 1 klein potje worteltjes, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 75 gram amandelen, 75 gram rozijnen, 200 ml bouillon,
Aantal personen: 4
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het vervolgens afkoelen. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel kurkuma. Bak tot de ui zacht is. Voeg 275 gram gehakt toe en bak dit rul. Voeg vervolgens 1 klein blik worteltjes toe, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 75 gram gehakte amandelen en 75 gram rozijnen toe. Roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens 200 ml bouillon toe. Laat het 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de rijst toe. Roer goed door. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!
0
Bedankt voor dit recept. Ik vond het verrassend lekker!