Het nieuwe jaar is begonnen en ook de goede voornemens? Mwah, ik heb niet echt goede voornemens, maar ik vond wel dat er eens wat meer vegetarisch op tafel mocht komen te staan. Het eerste vegetarische gerecht maakte ik vandaag Nasi Keboeli, maar dan zonder rijst. In plaats van rijst gebruikte ik heel fijn gesneden bloemkool. Een nasi van groenten en kruiden.
Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis,
Aantal personen: 3
Snijd 1 bloemkool heel fijn, het moet ongeveer de grote van rijst hebben. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden: ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe (hoeveelheid naar eigen smaak). Bak het kort mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 1 eetlepel ketjap manis toe en de fijngesneden bloemkool toe. Roerbak 10 minuten op middelhoog vuur. Lekker met vegasaté. Eet smakelijk!
0