Ik had weer zin om zelf Indisch te koken dit weekend, vandaag maakte ik deze kruidige spitskool met kipfilet en paprika. Een heerlijk mild gerecht met genoeg groenten.
Ingrediënten: 3 kemiri noten, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi, 1 cm gember, 1 citroenblad (djeroek peroet), 1 stengel citroengras (sereh), 2 kipfilet, 1 rode paprika, 300 gram spitskool, 2 eetlepels ketjap manis,
Aantal personen: 3
Bak 3 kemiri noten in hete olie tot ze goud bruin zijn. Hak de noten fijn. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui met 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi, 1 cm fijngehakte gember en de fijngehakte kemiri noten tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 citroenblad en 1 gekneusde stengel citroengras toe. Roer even. Vervolgens voeg je 1 in blokjes gesneden paprika en 300 gram fijngesneden spitskool toe. Roerbak tot de spitskool is geslonken. Breng op smaak met ketjap manis. Lekker met witte rijst. Eet smakelijk!
0