Gehaktflapjes
Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram gehakt, 1 theelepel nandan masala (Surinaamse kerriepoeder), 1/4 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel sojasaus,

Aantal flapjes: 6

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 6 vellen bladerdeeg ontdooien. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 theelepel nadan masala, 1/4 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel sojasaus toe. Roer goed door en verwarm het geheel even. Laat het gehakt afkoelen. Leg op elke vel bladerdeeg een hoopje van het gehakt. Vouw het bladerdeeg eromheen. Druk de randjes goed vast. Leg de flapjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *