Nasi Keboeli met Kipsaté
In de tas van ZTRDG zat een flinke prei van teler Gert Smits. Hiermee had ik al gelijk de nasi keboeli in gedachten, mijn (en Britt’s) favoriete rijstgerecht.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak toe. Roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel op hoog vuur goed door. Breng eventueel op smaak met wat ketjap manis.

Kipsaté
Ingrediënten: scheutje ketjap manis, scheutje tomatenketchup, scheutje chilisaus, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel ketoembar, 3 kippendijen,

Maak een marinade van scheutje ketjap manis, scheutje tomatenketchup, scheutje chilisaus, 1 theelepel sambal, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel ketoembar. Marineer hierin 3 in blokjes gesneden kippendijen. Doe dit het liefst vier uur van te voren. Bak de gemarineerde kippendijen in hete boter.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, scheutje citroensap

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en een scheutje citroensap tot de pindakaas is gesmolten.

Serveer de nasi keboeli met kipsaté, pindasaus en seroendeng. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *