Voor bij de barbecue vandaag maakte ik de Japanse komkommersalade. Nu ik zo’n spiraalsnijder heb is het zo grappig om lange slierten te snijden van bijvoorbeeld een komkommer en sowieso is de Japanse komkommersalade altijd een succes.
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 100 ml rijstazijn, 100 ml water, 1 theelepel suiker, 1 komkommer, 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels sojasaus, geroosterde sesamzaadjes,
Meng in een pan 1 theelepel sambal met 100 ml rijstazijn, 100 ml water en 1 theelepel suiker. Breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur. Snij lange repen van de komkommer met de kaasschaaf of spiraalsnijder. Giet het rijstazijnmengsel er over en laat het afkoelen. Giet het af. Roer er vervolgens 2 eetlepels sojasaus en 2 theelepels gembersiroop door. Strooi er net voor het opdienen wat geroosterde sesamzaadjes over. Eet smakelijk!