Vandaag kon ik sla uit eigen tuin eten! Zo leuk en lekker. Ik had krulsla, een snoepkomkommer en cherrytomaatjes uit eigen tuin. Heerlijk hoor dat verse spul uit eigen tuin. Bij de sla moest natuurlijk ook de door Maarten gemaakte honing mosterd saus gemaakt van struisvogelei. Top!
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 maggiblokjes, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel nootmuskaat, 1 ei, paneermeel, 2 uien, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 250 ml water, 2 eetlepels appelstroop, rozijnen,
Aantal gehaktballen: 4 1/2
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 verkruimeld maggiblokje, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel kardemom, 1 theelepelnootmuskaat, 1 ei en paneermeel. Maak er 5 gehaktballen van. Leg de gehaktballen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ondertussen 2 gesnipperde uien tot het goudbruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn en 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml water toe (blijf goed roeren). Verkruimel er 1 maggiblokje boven. Voeg 2 eetlepels appelstroop en wat rozijnen toe. Laat de appelstroop smelten. Serveer de saus met de gehaktballen uit de oven. Eet smakelijk!
0
Dank voor het recept. Afgelopen week aten we een k-en-k versie die de liedl verkocht, de saus vonden we lekker, maar de ballen waren nogal smakeloos en rubberig.