Op het bord zie je basilicum uit eigen moestuin. Zowel de groene blaadjes als het donkerpaarse blaadje is basilicum. Leuk om te zien dat kleurverschil.
Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 5 worstjes (Jumbo wereldworstjes Amerikaans, 375 gram), 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 2 tomaten, basilicum,
Aantal personen: 3
Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Ontvel ondertussen 5 worstjes en snijd het worstvlees in stukjes. Voeg de stukjes worst toe. Bak tot het vlees gaar is. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes en 2 in blokjes gesneden tomaat toe. Roer goed door. Breng kort aan de kook. Warm het geheel goed door. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Serveer met de macaroni. Doe er op je bord nog wat verse basilicum bij. Eet smakelijk!
0