Vogeltongpasta, ik wist eigenlijk niet wat ik me er bij voor moest stellen. Het is een soort risottorijst bleek. Je maakt het in ieder geval op dezelfde manier klaar. De vogeltongpasta zat in de Arabfoodbox van Arab Foodlovers. De Arabfoodbox is een box vol lekkers uit de Arabische landen. Zo kreeg ik onder andere verse dadels, harissa, tomatencouscous en rozenwater in de box. Kortom ik ga eens de Arabische keuken uitproberen, een keuken waar ik nog niet echt bekend mee ben. Het eerste gerecht wat ik maakte is de Vogeltongpilaf. Ik had eigenlijk wat meer smaak verwacht, een beetje pittig was het wel. Oh ja, eigenlijk moest er kalfs- of lamsvlees in, maar dat was uitverkocht bij onze Jumbo. Ik heb er dus maar rosbieflapjes in gedaan.
Ingrediënten: 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 3 rosbieflapjes, 4 eetlepels Penguen paprikapuree, 2 courgettes, 1 eetlepel gedroogde munt, 300 gram Tria vogeltongpasta, water, zout, Turkse yoghurt,
Aantal personen: 4
Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook in hete olie tot de ui zacht is. Voeg 3 in blokjes gesneden rosbieflapjes toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 4 eetlepels paprikapuree toe en bak kort mee. Voeg daarna 2 in blokjes gesneden courgette en 300 gram vogeltongpasta toe. Roer door. Voeg daarna zoveel water toe tot het onder staat. Laat het geheel nu zachtjes pruttelen tot het water opgenomen is door de vogeltongpilaf. Breng op smaak met zout en peper. Doe er op je bord een beetje yoghurt bij. Eet smakelijk!
0
Is dat hetzelfde als riso? Daar kun je ook lekkere salades mee maken!
Ja, daar lijkt het op. Ik heb nog een klein beetje over. Een salade lijkt me een goed idee!