Dobbelsteentjes ontbijtspek, dat vind ik nou zo lekker. Toen ik het recept voor gehaktballen met spekjessaus las in het Gehaktballenkookboek van Wim Balieu had ik gelijk al: dat wil ik maken! Zo geschiedde.
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 kleine ui, 1 ei, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, nootmuskaat, zout, peper, paneermeel, 1 ui, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 eetlepels bloem, 300 ml kippenbouillon, peterselie,
Aantal gehaktballen: 4
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng het gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 ei, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, nootmuskaat, zout en peper. Maak er 4 gehaktballen van. Rol de gehaktballen door de paneermeel. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Bak een paar minuten tot de ui zacht is en de ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg daarna geleidelijk 300 kippenbouillon toe. Laat even koken. Voeg wat peterselie toe. Serveer de gehaktballen met de saus. Eet smakelijk!
0
De ballen zonder vet in de oven? Worden ze dan niet te droog?
Nee hoor, ze worden niet te droog gelukkig.
Groetjes Anja