Oosters Gevulde Varkenshaas op bedje van Groenten
Ingrediënten: 3 eetlepels honing, 50 ml hoisinsaus, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sesamolie, 2 varkenshaas, 200 gram gehakt, 1 ei, 2 bosuien, gemberpoeder, paneermeel, 400 gram wokgroenten,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een marinade van 3 eetlepels honing, 50 ml hoisinsaus, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel sesamolie. Marineer hier in 2 varkenshaasjes voor ongeveer een half uur.

Maak ondertussen de vulling van gehakt. Meng 200 gram gehakt met 1 ei, 2 fijngesneden bosuien, gemberpoeder, 1 eetlepel sojasaus en 1/2 eetlepel sesamolie. Kneed het gehakt goed en voeg tijdens het kneden net zoveel paneermeel toe tot je een goede mengeling gehakt hebt.

Snijd de varkenshaas over de lengte open. Vul de varkenshaasjes met het gehakt. Vouw de varkenshaas om het gehakt en steek dicht met cocktailprikkers. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Wok 400 gram wokgroenten met de overgebleven marinade tot de groenten gaar zijn. Schep op elk bord wat groenten en leg hierop het gevulde varkenshaasje. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *