Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, ketoembar, chilipoeder, 2 uien, 1 theelepel sambal, 7 tomaten, 400 ml kokosmelk, 1 laurierblaadje, kurkuma, kerriepoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout, peper,
Aantal personen: 3
Kook de rijst gaar. Bak in het olie 2 in blokjes gesneden kipfilets. Voeg ketoembar en chilipoeder toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Schep uit de pan en houdt het even apart. Voeg wat nieuwe olie toe. Bak 2 gesnipperde uien met 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 7 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort mee. Voeg ongeveer 400 ml kokosmelk toe samen met 1 laurierblaadjes. Laat zachtjes inkoken. Breng op smaak met kurkuma, kerriepoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout en peper. Serveer de kipcurry met de rijst. Eet smakelijk!
Is de saus te dun, voeg dan een beetje maïzena toe, roer dit goed door de saus
0