Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, nandan masala (Surinaamse kerriepoeder), 250 gram champignons, 1 potje wortels, 300 ml kokosmelk, 1 eetlepel chilisaus, 3 bosuitjes, zout,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe met naar eigen smaak nandan masala (ik gebruikte 2 theelepels). Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg daarna 1 potje wortels (uitgelekt) en ongeveer 300 ml kokosmelk. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Doe er halverwege het pruttelen nog 1 eetlepel chilisaus en 3 fijngesneden bosuitjes toe. Breng op smaak met wat zout. Serveer met de rijst. Eet smakelijk.
0