Michel is jarig vandaag, daarom zijn we vandaag uiteten geweest. Samen met Tom en Britt zijn we naar Reyna Bê in Veenendaal geweest. Hier zijn we al vaker geweest en dat was altijd wel geslaagd. Hier hebben we wereldse tapas gegeten. Per ronde kan je 3 soorten tapas per persoon bestellen, je kan een onbeperkt aantal rondes doen. Michel en ik hebben 3 ronden gedaan en Britt en Tom zelfs 4. Wat stond er onder andere allemaal op tafel?
De eerste ronde begon ik met een mini zalm carpaccio, de Libanese Kofte – gehaktballetjes met ui, rode peper, tijm, laurierblad, verse groenten en tomatensaus en de Thais Gemengde Saté – een mixspies van kippendijfilet, Angus beef en kipfilet met huisgemaakte satésaus (niet op de foto).
De tweede ronde bestond uit de Beef Teriyaki – gewokte Angus beefreepjes met noodles en teriyaki saus.
De Godhok Daging – Indonesische stoofpot met Indische saus en witte rijst en de Côtelette Agnuea – mini lamskotelet met Franse ordewijn-chocoladesaus (niet op de foto).
De derde en mijn laatste ronde bestond uit koude tapas. Ik nam een Mini Carpaccio
En ik nam de Argentina Rechado – Argentijns gedroogd rundvlees met meloen. Een derde gerecht lukte mij echt niet meer.
Omdat Britt en Tom nog een vierde ronde namen, konden Michel en ik even de tapas wat laten zakken om plaats te maken voor het toetje. Ik koos voor de Cappuccino Parfait. Dit kwam in een koffiekopje met een beetje slagroom en wat chocolademousse en het teken van Chef’Special.
Alle vier hebben we prima gegeten en wat belangrijker is, we hebben een leuke, gezellige avond gehad. Leuke verjaardagsavond zo!
Reyna Bê (gesloten)
Verlaat 33
3901 RE Veenendaal
Lijkt me heerlijk! Maar wat is eigenlijk het verschil tussen libanese en turkse kofte?
Of weet u dat niet?
Geen idee, daar heb ik me niet in verdiept.