Spinazie Ovenschoteltje
Britt is goed bezig! Op deze stormachtig dag heeft zij gekookt. Het werd deze spinazie ovenschotel met gerookte kip, zongedroogde tomaat en brie. Lekker!

Ingrediënten: 2 eetlepels zonnebloempitten, 1 ui, knoflookpoeder, zout, peper, 400 gram spinazie, 1 zongedroogde tomaat, 1 gerookte kipfilet, aardappelpuree, 2 eetlepels crème fraîche, brie,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op op 200 graden. Bak 2 eetlepels zonnebloempitten in een pannetje zonder vet. Houd de zonnebloempitten apart. Bak 1 gesnipperde ui met knoflookpoeder, zout en peper naar smaak in hete olie tot de ui zacht is. Voeg in gedeeltes 400 gram spinazie toe. Wok tot de spinazie is geslonken. Voeg 1 fijngehakte zongedroogde tomaat, 1 in kleine blokjes gesneden gerookte kipfilet, aardappelpuree en 2 eetlepels crème fraîche toe. Roer goed door. Doe alles in kleine ovenschaaltjes. Leg er plakjes brie over. Strooi de gebakken zonnebloempitten er over. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

1

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *