Deze week zag ik een foto voorbijkomen op Instagram van een Italiaanse bol gevuld met ragout. Van wie, dat weet ik niet meer, maar het bleef wel in mijn hoofd zitten. Kortom ik wilde het zelf maken en zo geschiedde. Dit is zoveel lekkerder dan die ragoutbakjes…
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 100 gram champignons, 150 gram gemengde paddenstoelen, 2 eetlepels bloem, melk, zout, paprikapoeder, 75 gram geraspte kaas, 2 Italiaanse bollen,
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook met 1 theelepel sambal en 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons en 150 gram gesneden, gemengde paddestoelen toe. Bak tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan geleidelijk melk toe. Hoeveelheid naar eigen inzicht. Breng op smaak met zout en paprika. Voeg als laatste nog 75 gram geraspte kaas toe. Laat de kaas smelten. Hol ondertussen 2 Italiaanse bollen uit. Vul de Italiaanse bollen met de ragout. Eet smakelijk!
0
Heerlijk!
Heel lekker is ook om de uitgeholde bol te bekleden met plakjes kaas voor je de ragout erin doet!
Oh dat is een heel lekker idee van de kaas!