Normaal gesproken maak ik lasagne met ontbijtspek en champignons. Alleen heb ik de afgelopen dagen best wel wat champignons door het eten gehad. Tijd om de lasagne iets anders te maken. De champignons heb ik vervangen door de spinazie. De ontbijtspek heb ik gewoon maar helemaal geschrapt. Anders en lekker!
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 300 gram gehakt, 300 gram spinazie, 1 blik wortels, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel ketjap manis, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, peper, zout, geraspte kaas, lasagne bladen,
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm naar smaak. Voeg 300 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 300 gram spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens 1 uitgelekte pot worteltjes toe. Warm even mee. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met zout en 1 eetlepel ketjap manis. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.
Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) door.
Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0